Hagelschade! Wie gaat dit betalen!
16.06.2014 - In uw bestaande brandverzekering is een dekking voor hagelschade voorzien. Heeft uw auto schade dan komt uw omniumverzekering tussen.
In uw bestaande brandverzekering, blokpolis, woningpolis of patrimoniumpolis is een dekking voor de hagelschade voorzien. Heeft uw auto schade dan komt uw omniumverzekering tussen. Hiervoor kunt u best contact opnemen met ons kantoor op het nummer 03 677 07 77 of via het contactformulier op deze website.
Schade door natuurrampen is gedekt door uw brandverzekering.
Door de wet van 17 september 2005 komt het Rampenfonds niet meer tussen voor schade veroorzaakt door natuurrampen die verplicht is opgenomen in de brandverzekering. Het Rampenfonds komt ook niet tussen voor zaken die de verzekeringspolis uitsluit, zoals franchises. Sinds 1 maart 2007 werd in alle woningverzekeringspolissen (polis brand - eenvoudige risico's) de dekking tegen natuurrampen verplicht opgenomen. Dit omvat:
* overstromingen
* aardbevingen
* overlopen of opstuwen van openbare riolen
* aardverschuivingen of grondverzakkingen.
Als u slachtoffer bent van schade veroorzaakt door één van deze natuurfenomenen dient u contact op te nemen met uw verzekeraar.
Tussenkomst van het Rampenfonds
Voor schade aan goederen die in principe niet verzekerbaar zijn binnen een brandpolis eenvoudige risico's, zoals schade aan uw auto waarvoor geen omniumdekking is onderschreven, kunt u, indien het schadefeit als algemene ramp werd erkend, nog steeds een aanvraag voor tussenkomst van het Rampenfonds indienen. Ook andere natuurfenomenen die niet in de verzekeringspolis zijn opgenomen, komen nog in aanmerking voor het indienen van een aanvraag bij het Rampenfonds, zoals ondermeer bijvoorbeeld:
* hagel
* atmosferische neerslag
* tornado's en stormen
* blikseminslagen
Opgelet: hagelschade aan gewassen is bij Koninklijk Besluit van juli 1977 uitgesloten van een tussenkomst door het Rampenfonds.
Niet alles is vergoedbaar. Luxegoederen, hobbymateriaal en gestockeerde goederen worden niet vergoed (gestockeerde goederen zijn goederen die niet aangewend worden voor dagelijks gebruik, zoals bijvoorbeeld een bed dat gestockeerd staat in de kelder).
meer informatie vindt u via volgende link